Nemcsak frissít – éltet is…!

2016. január 21., 14:42
Az már közismert tény, hogy a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás mellett egészségünk megőrzésének záloga a megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvíz fogyasztása.

Az már közismert tény, hogy a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás mellett egészségünk megőrzésének záloga a megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvíz fogyasztása. Keveset tudunk viszont arról, hogy napi ivóvíz-szükségletünk biztosításának mi a legbiztonságosabb és egyben legolcsóbb módja. Erről kérdeztük Markó Pétert, a West Water Víztechnika Kft. szakértőjét.

• Bevezetésként azt kérdezem: pontosan mi az ivóvíz szerepe életünkben, egészségünk megőrzésében?

Az ivóvíz szerepe annyira sokrétű, hogy csak a legfontosabbat, szervezetünk méregtelenítését emelném ki. A kiválasztás, mint élettani folyamat során a kellő mennyiségű és megfelelő minőségű víz fogyasztásával segíthetjük vesénket szervezetünk méregtelenítésében. A jó minőségű ivóvizet semmi nem pótolhatja – egy felnőtt legalább kettő, de inkább három-négy liter vizet kell, hogy igyon naponta testtömegétől, magasságától és életkorától függően.

• Vizet, vagy bármilyen folyadékot?

Vizet bizony! A szervezetbe bevitt egyéb folyadékok, azaz a cukortartalmú üdítőitalok, az alkoholos italok, a kávé, bizonyos teák és a sós levesek inkább elvonják, mintsem pótolnák a sejtjeinkben tárolt vizet, mivel serkentik a vese működését. Ezen folyadékok túlzott fogyasztása megfelelő ivóvíz-mennyiség bevitele nélkül kiszáradáshoz, és szervezetünk elsavasodásához vezet.

• Marad tehát a víz. Feltételezem, ásványvízre gondol. Mindegy, hogy szénsavas vagy szénsavmentes?

Egyáltalán nem. Csak a szénsavmentes vizet tudja szervezetünk maradéktalanul hasznosítani. A szénsav pedig – egyebek mellett – szív- és érrendszerünkre van kedvezőtlen hatással. A szénsavmentes, az emberi szervezet számára optimális ásványianyag-összetételű és alacsony ásványianyag-tartalmú ivóvíz fogyasztása ajánlott.

• Alacsony ásványianyag-tartalmú? Jól értettem? Úgy tudom, egészségügyi problémáink hátterében az is áll, hogy kevés ásványi anyagot viszünk be szervezetünkbe…

Az utóbbi megállapítás teljesen igaz. Oka azonban az, hogy nem fogyasztunk elegendő friss zöldséget, gyümölcsöt, gabonafélét, valamint egyéb, ásványi anyagokat tartalmazó élelmiszereket. Ezek tartalmazzák ugyanis a kellő koncentrációban, és a szervezetünk általi hasznosítás szempontjából optimális kötésekben az ásványi anyagokat. A víz elsődleges szerepe – mint már említettem – a szervezetben felgyülemlett méreganyagok kioldása. Minél alacsonyabb az ásványianyag-tartalma, annál jobb „oldószer”, azaz annál hatékonyabban méregtelenít.

 Értem. Valahol olvastam azonban, hogy az alacsony ásványianyag- tartalmú ásványvizek illetve a kristálytiszta forrás vagy gleccservizek a prémium kategóriába tartoznak és rendszeres fogyasztásuk – sajnos- az átlagos magyar háztartás számára anyagilag nem megengedhető.

Palackozott ivóvizekben gondolkodva Önnek teljesen igaza van. Jövedelmünk ezek rendszeres vásárlását sajnos nem teszi lehetővé.

• Mi hát akkor a megoldás?

Egy, az otthonunkba telepített ivóvíztisztító berendezés, amely a csapvízből korlátlan mennyiségben, és az emberi szervezet számára optimalizált összetételben állítja elő számunkra az ivóvizet.

• Ilyesmiről már hallottam, sőt vannak ismerőseim, akik rendelkeznek ilyen berendezéssel. Ezekkel is csupán egy a bökkenő: százezrekbe kerülnek.

Nem szükségszerűen. E berendezések magas fogyasztói árának általában az az oka, hogy direkt értékesítési hálózatokon jutnak el a fogyasztókhoz, több viszonteladón forgalmazón keresztül. A mi cégünk például kizárólag saját gyártású illetve OEM-gyártók által közvetlenül a részünkre gyártott termékeket forgalmaz. Leegyszerűsítve tehát, gyártói értékesítési pontként, un. „factory outlet” –ként működünk. Az ennek eredményeként realizált megtakarítást kedvezményként nyújtjuk vevőink részére. Nemcsak berendezéseink kedvező árúak, hanem üzemeltetésük is annyira költségkímélő, hogy az otthonunkban előállított kristálytiszta ivóvízhez 2-3 Ft / literenkénti áron juthatunk hozzá.

• Ezek szerint Önökhöz érdemes benézni…

Én is úgy gondolom. Az egészséges ivóvizet készítő berendezéseink mellett sikerrel vettük fel a harcot a háziasszonyok réme, a vízkő ellen is.

• Most be kell fejeznünk ezt a beszélgetés, de ígérje meg, hogy legközelebb e kérdésben is tájékoztatja olvasóinkat a részletekről.

Köszönöm a lehetőséget, örömmel állok rendelkezésére.


« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

West Water Víztechnika Kft.

9700 Szombathely,
Engels u. 23
Telefon:
0694508180
Fax: 0694508179
Mobil:
06209686019
06306670717
E-mail:
info@west-water.hu
West Water Víztechnika Kft. - Magyar