Győzelem a vízkővel szemben!

2016. január 21., 14:44

Háziasszonyok ezreinek mindennapjait keseríti meg a konyha és a fürdőszoba vízzel érintkező felületein megjelenő vízkő, amelynek lesúrolása időrabló tevékenység. Ennél is nagyobb probléma azonban az, hogy a vízkő a háztartási gépek belsejében is lerakódik

Háziasszonyok ezreinek mindennapjait keseríti meg a konyha és a fürdőszoba vízzel érintkező felületein megjelenő vízkő, amelynek lesúrolása időrabló tevékenység. Ennél is nagyobb probléma azonban az, hogy a vízkő a háztartási gépek belsejében is lerakódik – ezáltal ezek működése kevésbé hatékonnyá, ugyanakkor jóval költségesebbé válik. Lapunk tudomására jutott azonban, hogy a vízkő káros hatásainak kiküszöbölésére többféle megoldás kínálkozik. Erről kérdeztük Markó Pétert, a West Water Víztechnika Kft. szakértőjét.

• Bevezetésként azt kérdezném, hogy mi okozza a háziasszonyok „mumusát”, a vízkövesedést?

A vízkeménység, azaz a vízben található kalcium és magnézium, valamint egyéb ásványi anyagok. Ezek válnak ki a vízzel érintkező felületeken, azaz a mosdóban, a fürdőkádon, a zuhanyozóban, a csaptelepeken… De gondolom, nem kell ecsetelnem.

• Ne is említse! De mit lehet tenni?

A legjobb – egyben teljes körű – megoldást az ioncsere elvén működő vízlágyító nyújt. Az ilyen berendezés a vízkeménységet okozó kalcium- és magnézium-ionokat nátrium-ionokra cseréli, így a teljes háztartás lágy vízzel rendelkezik. Ilyen háztartásokban a vízkő súrolását egy életre el lehet felejteni. Ugyanez vonatkozik a mosáskor használt vízlágyító adalékokra. Sőt, az ilyen háztartásokban minden mosó- és tisztítószerből – a tusfürdőt és hajsampont is beleértve – 30-40%-kal kevesebb fogy. Arról nem is beszélve, hogy pl. a kazánok belsején lerakódó vízkő 1 mm-nyi rétege akár 30%-kal is növelheti az energiafelhasználást. A hölgyeknek a lágy víz miatt testápolót sem kell használniuk, bőrük mégis selymesebb lesz.

 Mintha hallottam volna ilyesmiről... De biztosan egy vagyonba kerül.

Erről szó sincs. Nálunk nem elrugaszkodottak az árak. Vízkezelési szakcég lévén azonban ügyelünk a kifogástalan minőségre.

• Kiváló minőségű és megfizethető egyszerre? Ez hogy létezik?

Két oka van. Egyrészt, berendezéseink saját fejlesztésűek és gyártásúak. Másrészt kizárólag saját üzletkötőinken keresztül értékesítünk, így a nagy-és kiskereskedelmi árrésen elért megtakarítást kedvezményként bocsájtjuk vevőink rendelkezésére.

• Ez remekül hangzik! Valahogy úgy, mint az un.”outletek” azaz a közvetlen gyártói üzletek?

Pontosan.

• Mi a helyzet azokkal a háztartásokkal, amelyekben technikailag nem építhető be a vízlágyító berendezés, vagy azokban ahol még az alacsony ár is nagy anyagi áldozatot jelent?

Mindenre van megoldás. A vízkő lerakódásának mérséklésére illetve megszüntetésére más megoldások is kínálkoznak - akár olyanok is, amelyek nem kerülnek többe egy hajvágás és szárítás áránál. Szombathelyen, Engels utcai bemutatótermünkben mindenkinek testreszabott megoldást tudunk ajánlani, nemcsak a vízkőmentesítésre, hanem az egészséges ivóvízre is.


« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

West Water Víztechnika Kft.

9700 Szombathely,
Engels u. 23
Telefon:
0694508180
Fax: 0694508179
Mobil:
06209686019
06306670717
E-mail:
info@west-water.hu
West Water Víztechnika Kft. - Magyar